Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони хоче отримати в 2015 році 50 мільярдів гривень із бюджету


Степан Полторак (л)
Степан Полторак (л)

Міністерство оборони України пропонує виділити 50 мільярдів гривень для потреб армії в 2015 році, заявив міністр оборони Степан Полторак, виступаючи у Верховній Раді.

«Бюджет минулого року становив 15 мільярдів і 11 мільярдів із резервного фонду. Гарантований бюджет на наступних рік становить 50 мільярдів – це те, що пропонує Міністерство оборони», – сказав міністр.

За його словами, кошти підуть на створення нових частин і підрозділів, сил спеціальних операцій, чотирьох оперативних командувань для управління ЗСУ за територіальним принципом.

На закупівлю військової техніки й озброєння передбачено 6,45 мільярда гривень, із них у вітчизняного виробника – 5,7 мільярда.

«Ці витрати заплановано з огляду на те, що чисельність ЗСУ збільшилася. Минулого року в нас було 130 тисяч військовослужбовців, нині – 232 тисячі. Планується довести чисельність ЗСУ до 250 тисяч осіб», – наголосив Полторак.

За словами міністра, до кінця 2015 року в Міністерстві оборони буде проведена переатестація співробітників. «Зміни відбуватимуться в Міністерстві оборони. До кінця року буде створено нову систему, нову структуру, й увесь особовий склад Міністерства оборони пройде відповідну переатестацію, зокрема й управління розвідки», – наголосив Полторак.

Влада України з квітня проводить антитерористичну операцію проти проросійських сепаратистів на сході. 9 грудня на сході України набрав чинності «режим тиші» – чергова спроба реалізувати на практиці Мінські домовленості про припинення вогню між сторонами конфлікту. Вдень 11 грудня речник РНБО повідомляв, що троє солдатів загинули і вісім поранені протягом попередньої доби. Водночас увечері 11 грудня штаб АТО інформував лише про два випадки порушення «режиму тиші».

За даними ООН, близько 4300 людей загинули на сході Україні від середини квітня.

XS
SM
MD
LG