Доступність посилання

ТОП новини

Скаргу Савченко на продовження їй строку арешту зняли з розгляду


Надія Савченко
Надія Савченко

Московський міський суд зняв з розгляду скаргу захисту української льотчиці Надії Савченко на рішення Басманного суду Москви про продовження їй строку арешту.

Представник суду повідомив, що скарга знята з розгляду 15 грудня в зв’язку з процесуальними порушеннями. У суді обіцяють, що після їхнього усунення буде призначене нове судове засідання.

За даними адвокатів Савченко, у понеділок, 15 грудня, Московський міський суд мав розглядати два позови захисту Савченко, у тому числі й на продовження її арешту. Савченко мала брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Захисники української льотчиці напередодні заявили про погіршення здоров’я їхньої підзахисної.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Крім того, наприкінці жовтня стало відомо, що проти Савченко хочуть відкрити ще одну справу – за «незаконний перетин кордону». Сама вона всі звинувачення відкидає, а її захист наполягає, що Надію Савченко викрали і примусово вивезли з території України.

У жовтні московський суд продовжив термін утримання Надії Савченко під вартою до 13 лютого 2015 року.

Савченко обрана до Верховної Ради України за списком партії «Батьківщина». 11 грудня Верховна Рада підтримала постанову про звернення до Держдуми і президента Росії Володимира Путіна щодо звільнення Савченко.

XS
SM
MD
LG