Доступність посилання

ТОП новини

Інтерес місцевих ЗМІ до захисту прав переселенців незначний – моніторинг


Місцеві ЗМІ приділяють незначний інтерес проблемі дотримання або порушення прав переселенців, у середньому лише 4% матеріалів торкаються цієї проблематики, заявив на презентації медіа-моніторингу експерт Донецької міської громадської організації «Альянс» Сергій Бондаренко.

Моніторинг провели восени цього року у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській і Харківській областях, сказав експерт.

«Якщо подивитись на динаміку представлення у ЗМІ цієї теми, то можемо побачити, що пік був у вересні (5 відсотків). У жовтні він почав падати і у листопаді впав до трьох відсотків. У середньому ж вийшло 4 відсотки за три місяці. Якщо подивитись по піках, то саме у вересні значна кількість людей почали виїжджати з Донбасу, з зони АТО, плюс почалася виборча кампанія. Тобто, тематику захисту прав переселенців сильно підняли наші політики і політичні сили», – зазначив Бондаренко.

Організація «Альянс» провела моніторинг медіа-ресурсів за підтримки генерального консульства Німеччини у Донецьку, Інституту масової інформації і Центру аналізу і розвитку громадських комунікацій «Діалог».

XS
SM
MD
LG