Доступність посилання

ТОП новини

Швейцарія посилює фінансовий нагляд за міжнародними спортивними організаціями й посадовцями


Федеральний палац у Берні, де працює парламент і уряд Швейцарії
Федеральний палац у Берні, де працює парламент і уряд Швейцарії

Парламент Швейцарії ухвалив сьогодні закон, яким прирівнює спортивних посадовців до політичних диктаторів із огляду на контроль за їхніми банківськими рахунками.

Закон має на меті посилити нагляд за рахунками й майном близько 60 міжнародних спортивних організацій, які базуються у Швейцарії, і їхніх керівників. Зокрема, він стосується світової футбольної асоціації ФІФА чи Міжнародного олімпійського комітету.

За законом, керівники таких організацій, серед них голова ФІФА Зепп Блаттер чи президент МОК Томас Бах, вважатимуться «політично вразливими особами» – цей термін вживається на позначення тих, чиї посади можуть бути використані для відмивання грошей та інших фінансових зловживань.

У Швейцарії вважають, що репутація країни зазнала шкоди через нещодавні корупційні скандали у ФІФА й МОК, як і через інші звинувачення в корупції в міжнародних спортивних колах, що лунають уже роками.

Борці з корупцією давно закликають Швейцарію перестати бути «піратською гаванню» в багатомільярдному світовому спортивному бізнесі.

XS
SM
MD
LG