Доступність посилання

ТОП новини

У Росії ухвалення Конгресом США законопроекту на підтримку України назвали шантажем


У Росії ухвалення Конгресом США законопроекту на підтримку України назвали шантажем.

«Членам Конгресу США час залишити ілюзії щодо дієвості кампанії санкцій проти Росії. На шантаж ми не піддамося, національними інтересами не поступимося, втручання в наші внутрішні справи не допустимо», – йдеться у коментарі МЗС Росії у зв’язку зі схваленням Конгресом США закону «Про підтримку свободи України», який в Росії назвали «антиросійським».

Вчора Конгрес США підтримав в обох палатах законопроекти про підтримку України і нові санкції щодо Росії. Зокрема документи передбачають, що президент США має право надавати допомогу Україні оборонними озброєннями, такими, як, наприклад, протитанкова чи бронебійна зброя або протиартилерійські радари, безпілотні розвідувальні апарати, системи захищеного зв’язку тощо, а також військовим навчанням.

Передбачено також розширити невійськову допомогу Україні – на облаштування вимушених переселенців, на переорієнтацію експорту оборонних підприємств із Росії на інші ринки, – а також надати Україні термінову допомогу в галузі енергетики за нинішніх умов нестачі палива і електроенергії, серед того й для зменшення залежності України від імпорту енергоносіїв.

Щодо Росії документи визначають, що президент США має накласти санкції проти головного російського експортера військових товарів, компанії «Рособоронекспорт».

XS
SM
MD
LG