Доступність посилання

ТОП новини

У Харківській області створюють громадський штаб територіальної оборони


Експерти досліджують місце одного з вибухів у Харкові, 25 листопада 2014 року
Експерти досліджують місце одного з вибухів у Харкові, 25 листопада 2014 року

Активісти в Харкові заявили сьогодні про початок діяльності громадського штабу територіальної оборони області.

До складу ініціативи ввійшли низка громадських організацій, уповноважених представниками харківського Євромайдану: «Громадська варта», благодійний фонд «Мир і порядок», волонтерська група «Help Army», громадська організація «Автомайдан», громадська організація «Самопоміч», «Громадська самооборона Харкова», «Правий сектор», «Комітет оборони Майдану» тощо.

За словами члена громадського штабу оборони області Ігоря Росохи, їхня нова ініціатива – ні в якому разі не підміна відповідних державних органів влади в оборонній сфери.

«Наше завдання – не підміна військкоматів, державних органів влади. Наше завдання – мобілізувати саме суспільство для відсічі можливій агресії, щоб зберегти мир у нашому регіоні. Цей штаб об’єднує ті організації, що вже захищають нашу батьківщину. Логічно, що потрібно координувати свої зусилля та співпрацювати з державними інституціями для забезпечення оборони Харкова і області», – повідомив Росоха на прес-конференції.

У прес-релізі створеного громадського штабу оборони серед головних цілей вбачають: підвищення боєздатності, участь у забезпеченні громадського порядку, протидії тероризму, сприяння охороні державного кордону та заходам громадської оборони, протидію інформаційній агресії Росії.

Крім того, повідомив Радіо Свобода член штабу Ігор Толмачов, громадські активісти долучаться до охорони стратегічних об’єктів Харкова, а також пильнуватимуть за правопорядком у місті та біля стратегічних об’єктів.

За його словами, наразі ведуться переговори з керівництвом обласної та міської міліції про залучення громадських активістів до забезпечення порядку на міських вулицях, щоб жителі почувалися безпечно і не боялися частих провокацій від так званих «харківських партизанів» у вигляді нічних вибухів.

Він додав, що їхні патрулі тісно співпрацюватимуть із групами швидкого реагування МВС.

Упродовж осені в Харкові почастішали випадки закладення вибухових пристроїв на залізничних станціях, біля військових частин Міноборони та Нацгвардії і біля військового шпиталю. Всі вибухи СБУ розглядає за статтею «навмисне ушкодження майна шляхом вибуху». Також вибух у рок-пабі «Стіна» СБУ розслідує за статтею про теракт.

XS
SM
MD
LG