Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську просто неба збирають «миколайчики» для солдатів в АТО


У Дніпропетровську сьогодні ввечері просто неба на Європейській площі патріотично налаштована молодь організувала збір гуманітарної допомоги та подарунків для українських бійців у зоні АТО «Зроби солдату подарунок на Новий рік». Акція приурочена до Дня сухопутних військ України, який відзначається 12 грудня.

Молоді люди, активісти Євромайдану, зібрались під синьо-жовтими прапорами. У мегафон вони закликали перехожих не бути байдужими й передавати бодай невеличкі сувеніри для військових на передовій.

Як повідомила Радіо Свобода координатор акції, активістка громадської організації «Народна воля Дніпра» Ольга Ольховик, усі зібрані солодощі, фрукти, теплі речі, листи, малюнки та сувеніри волонтери особисто повезуть бійцям до зони АТО наступного тижня, до дня святого Миколая. Інша партія подарунків буде доправлена до зони АТО вже ближче до Нового року.

За словами Ольховик, окрім акції просто неба, активісти збирають речі для солдатів у супермаркетах міста, а також в офісі організації. Вони призначені для 93-ї механізованої бригади, зенітно-ракетної батареї, добровольчого батальйону «Айдар».

«Ми також збираємо кошти на те, щоб закупити хлопцям валянки, вони дуже їх потребують. Про всі закупки ми звітуємо на сайті. Потрібні карімати, валянки, ватяні штани для бійців, а також хлопці дуже просять цигарки, вони там просто як «валюта». Я думаю, що одягну костюм Снігуроньки і відвезу все це бійцям, щоб їм було приємно. Уже телефонувала, вони чекають», – сказала координатор.

Акції просто неба задля підтримки армії громадські активісти планують проводити й надалі.

XS
SM
MD
LG