Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина хоче отримати державні замовлення на ремонт техніки для АТО – ОДА


До АТО поїхали бойові машини, відремонтовані коштом і зусиллями волонтерів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00

До АТО поїхали бойові машини, відремонтовані коштом і зусиллями волонтерів

Із Дніпропетровського тепловозоремонтного заводу до зони АТО сьогодні відправили партію відремонтованої коштом та зусиллями волонтерів бронетехніки – БМП-2 і танк Т-64.

За інформацією дирекції заводу, підприємство надає волонтерам цехові майданчики для відновлення важкої військової техніки, пошкодженої в зоні АТО. Фінансують роботи наразі за пожертви громадян та бізнесу. Невдовзі на заводі планують відремонтувати ще 40 БМП, 5 танків, дві зенітно-самохідні установки «Шилка», 6 зенітно-гарматних комплексів «Тунгуска» тощо. Це не лише техніка, яка побувала в зоні АТО, а й старі бойові машини, які довгий час не використовувались.

За словами радника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олексія Салкоча, Дніпропетровськ має стати центром відновлення військової техніки для АТО й отримати відповідні державні замовлення.

«Ми виходимо на державний рівень, показуємо, що сьогодні робиться у Дніпропетровській області, як ремонтується техніка. Ми хочемо отримати державні замовлення на ремонт техніки. Ми показуємо, що можемо це робити, на реальному прикладі й не за державні гроші. Чому тут, у Дніпропетровську? Ми перебуваємо в буферній зоні, у нас дуже багато і можливостей, і спеціалістів, і потужностей. Відправляти техніку на десь Західну Україну чи до Києва – це відстань, це гроші», – сказав Радіо Свобода посадовець.

Разом із двома одиницями відремонтованої техніки з Дніпропетровська на Донбас сьогодні відправили сотні кілограмів гуманітарної допомоги, зібраної волонтерами та працівниками тепловозоремонтного заводу для українських бійців. Теплі речі та харчі завантажили до бойової машини піхоти, яка відбула на передову. За словами волонтерів, у збиранні «гуманітарки» брали участь дніпропетровці різного віку: від бабусь-пенсіонерок, які наплели теплих шкарпеток, до школярів, які намалювали бійцям малюнки.

XS
SM
MD
LG