Доступність посилання

ТОП новини

Земельні аукціони принесуть бюджету Києва сотні мільйонів гривень – Кличко


Віталій Кличко: мер Києва – не жебрак, що випрошує гроші у Кабміну на метро і зарплати
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:30:24 0:00

Від проведення земельних аукціонів бюджет Києва отримає сотні мільйонів додаткових гривень. Про це заявив в інтерв’ю Радіо Свобода міський голова Києва і глава КМДА Віталій Кличко. Він констатував, що за останні п’ять років у столиці України не провели жодного такого аукціону, і земельні ділянки виділяли непрозоро. Тепер ситуація змінилася, запевнив він, і ці продажі відновили. Провели один земельний аукціон і готують наступний.

«Земля була одним з найкорумпованіших питань у Києві, завжди. І ми пам’ятаємо, в Києві це був великий дерибан. Тому я запрошую всіх журналістів, всіх громадських діячів, всі комісії, які зараз проходять, земельні комісії в Києві відкриті, ми запрошуємо на засідання Київради. Якщо є питання чи зауваження до якихось земельних ділянок, ці питання порушуються», – пообіцяв Віталій Кличко.

Водночас мер розповів, що за нинішньої влади Києва проведено аудит діяльності попереднього керівництва міста. Виявлено порушень на близько 300 мільйонів гривень. Із них прямі втрати бюджету становлять близько 85 мільйонів гривень. До прокуратури передали 46 справ, відкрито 27 кримінальних проваджень.

XS
SM
MD
LG