Доступність посилання

ТОП новини

Є перші крихкі зачини владнання конфлікту в Україні − Меркель


Канцлер ФРН Анґела Меркель у своєму щотижневому відеозверненні в суботу, 13 грудня, вкотре підкреслила необхідність пошуку дипломатичних шляхів розв'язання кризи в Україні і зазначила, що є слабкий шанс вирішити українсько-російський конфлікт, повідомляє «Німецька хвиля».

«Що стосується України, то зараз ми знову готуємося спробувати все-таки здійснити те, що було домовлено в мінському меморандумі», − заявила Меркель.

За її словами, нині «є перші крихкі зачини, про які можна сказати: можливо, ми зможемо щось із цього розвинути».

Раніше глава зовнішньополітичного відомства Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр в інтерв'ю німецькій газеті Тaz припустив, що далекоглядної стратегії щодо України у Володимира Путіна немає.

Україна останніми днями багато разів заявляла про пересування колон важких озброєнь та іншої військової техніки з Росії на захоплені сепаратистами частини територій Донбасу. До цього додається значне посилення обстрілів і нападів на українських силовиків із боку сепаратистів останніми днями. У світі наголошують, що такі дії Росії й сепаратистів підривають укладені ще у вересні, але так і не виконані ними «мінські домовленості». Росія звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG