Доступність посилання

ТОП новини

За добу бойовики 11 разів порушили «режим тиші» − прес-центр АТО


Протягом 13 грудня бойовики 11 разів порушили «режим тиші». Про це повідомляє прес-центр АТО. Зокрема, обстріли позицій сил АТО відбулися поблизу населених пунктів Фрунзе, Кримське, Станиця Луганська, Верхньоторецьке, Нікішино.

«Тричі бандити намагались спровокувати на бій українських військових у аеропорту «Донецьк». Окрім обстрілів з під ствольних гранатометів та РПГ, бандити задіяли снайпера, який відкрив стрільбу з території монастиря»,− зазначено у повідомленні.

«На фоні гучних заяв ватажків терористичних бандформувань про необхідність діалогу у «мінському» форматі, регулярне порушення їхніми посіпаками режиму припинення вогню скидається на знущання», − зазначили у прес-центрі АТО.

В прес-центрі наголосили, що підрозділи сил АТО мають широкий спектр сил та засобів для того, аби гідно відповісти агресорам у разі отримання відповідної команди. Але допоки діє режим припинення вогню, солдати української армії дотримуються принципів витримки та самоконтролю, «як і належить справжнім воїнам».

РНБО України, штаб АТО та військовослужбовці, що перебувають на оборонних позиціях, неодноразово заявляли про порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань. Вони відзначають, що при цьому важке озброєння здебільшого не використовується, застосовуються переважно міномети та стрілецька зброя. 10 грудня в зоні АТО загинуло троє українських військовослужбовців. За останню добу, за даними РНБО, втрат в української сторони немає.

XS
SM
MD
LG