Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко обговорив з представниками керівництва МВФ виконання програм кредитування


Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Першим заступником Директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девідом Ліптоном та директором Європейського департаменту МВФ Поулом Томсеном. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається в повідомленні, глава держави запевнив високих представників МВФ у відданості команди реформаторів ідеям реформ, незважаючи на важку ситуацію, в якій опинилася країна.

«У нас зараз дуже професійна, орієнтована на результат команда», – заявив президент, особливо відзначивши, що у команді немає жодних розбіжностей щодо напрямку реформування країни.

Представники керівництва МВФ високо оцінили новий сформований Уряд України, зокрема, залучення до роботи міжнародно визнаних спеціалістів с досвідом успішного проведення реформ, а також керівництво Національного банку. Ліптон особливо відзначив призначення міністром фінансів Наталії Яресько, а також висловився на підтримку голови Національного банку Валерії Гонтаревої.

Співрозмовники обговорили питання співробітництва України з Міжнародним валютним фондом та виконання поточної програми кредитування.

Президент подякував керівництву МВФ за розуміння ситуації, в якій опинилася Україна, та за підтримку, а також запевнив у своїй готовності всіляко сприяти подальшому співробітництву із Фондом.

9 грудня, в Україну прибула місія МВФ і працюватиме до 18 грудня. 30 квітня МВФ схвалив кредитну програму для України на понад 16,5 мільярда доларів, розраховану на два роки, і на початку травня перерахував перший транш – близько 3,2 мільярда доларів. Другий транш виділили на початку вересня. Обговорюється можливість об’єднання третього і четвертого траншів кредиту.

XS
SM
MD
LG