Доступність посилання

ТОП новини

Голова ОБСЄ схвалив зменшення інтенсивності бойових дій в Україні


Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркгальтер назвав «позитивним знаком» значне інтенсивності бойових дій на території України. Про це повідомляє з посиланням на прес-службу ОБСЄ.

Він також привітав міжнародні зусилля на різних рівнях, які спрямовані на відновлення миру і стабільності на Сході Україні, в тому числі роботу Контактної тристоронньої групи, що складається з представників України, Російської Федерації та чинного голови ОБСЄ.

Голова ОБСЄ закликав усі сторони конфлікту повною мірою виконувати всі положення мінських домовленостей, в тому числі тих, що стосуються звільнення всіх заручників, відведення незаконних збройних формувань та іноземні війська з їх озброєнням з території України, забезпечення безперешкодної роботи моніторингової місіє ОБСЄ на українсько-російському державному кордоні.

«Я закликаю всі сторони конфлікту в східній частині України дотримуватися своїх зобов'язань і відновити контакти і консультації, спрямовані на повне здійснення мінських домовленостей», − підкреслив він.

РНБО України, штаб АТО та військовослужбовці, що перебувають на оборонних позиціях, неодноразово заявляли про порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань. Вони відзначають, що при цьому важке озброєння здебільшого не використовується, застосовуються переважно міномети та стрілецька зброя. 10 грудня в зоні АТО загинуло троє українських військовослужбовців. За останню добу, за даними РНБО, втрат в української сторони немає.

XS
SM
MD
LG