Доступність посилання

ТОП новини

Росія заперечує інформацію про загрозу від її літака у небі біля Швеції


У Міністерстві оборони Росії заперечують заяву міністра оборони Швеції Петера Гультквіста про виявлення у міжнародному повітряному просторі біля Швеції російського військового літака, який ледь не зіткнувся з пасажирським лайнером, що виконував рейс з Копенгагена. Про це повідомляє російське інформаційне агентство «ТАСС».

«Ніяких передумов для авіаційної події, пов'язаної з польотом у п'ятницю 12 грудня російського військового літака в міжнародному повітряному просторі над акваторією Балтійського моря не було», − заявив офіційний представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков.

Він підкреслив, що «політ проходив в суворій відповідності з міжнародними правилами використання повітряного простору, не порушуючи кордонів інших держав і на безпечній відстані від маршрутів руху цивільних повітряних суден».

Тим часом шведські ЗМІ повідомили у суботу, що пасажирський літак, що вилетів з данського аеропорту Каструп на околиці Копенгагена, був близький до зіткнення з іноземним військовим літаком, який перебував у повітрі з вимкненим приладом для ідентифікації.

Міністр оборони Швеції заявив, що військовий літак належить Росії. За його словами, російську належність літака-призвідника інциденту визначили пілоти піднятих у повітря шведських і данських винищувачів. Цю інформацію підтвердили і у ВПС Данії.

XS
SM
MD
LG