Доступність посилання

ТОП новини

У Чечні невідомі особи блокують правозахисників


Голова «Комітету проти тортур» Ігор Каляпін отримує нагороду ПАРЄ за правозахисну діяльність (архівне фото, 2011 рік)
Голова «Комітету проти тортур» Ігор Каляпін отримує нагороду ПАРЄ за правозахисну діяльність (архівне фото, 2011 рік)

У столиці Чечні Грозному невідомі особи утримують у квартирі двох співробітників «Комітету проти тортур», офіс якого був спалений 13 грудня.

Як повідомила очільниця російського відділення міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch Тетяна Локшина, невідомі називають себе співробітниками правоохоронних органів і вимагають слідувати за ними, але не пред’являють жодних документів на арешт чи обшук.

Правозахисну організацію «Комітет проти тортур» очолює член Ради з прав людини при президентові Росії Ігор Каляпін. Раніше він написав заяву до Генпрокуратури Росії з вимогою перевірити законність висловлювань лідера Чечні Рамзана Кадирова про примусове виселення з цього російського регіону родин бойовиків, яких підозрюють у нападі на Грозний 4 грудня.

У селі Янді Ачхой-Мартанівського району Чечні 8 грудня невідомі в масках облили бензином і підпалили кілька будинків, не даючи їх мешканцям загасити вогонь.

Трьома днями раніше глава Чечні Рамзан Кадиров опублікував в інстаграмі запис про те, що батьки повинні відповідати «за вчинки своїх синів і доньок», і якщо «бойовик здійснить вбивство, його сім'я буде негайно виселена з Чечні без права повернення, а будинок знесений».

XS
SM
MD
LG