Доступність посилання

ТОП новини

Палестинці у Раді безпеки ООН вимагатимуть від Ізраїлю припинити окупацію


Палестинець оглядає руйнування після авіаудару Ізраїлю, архівне фото
Палестинець оглядає руйнування після авіаудару Ізраїлю, архівне фото

У середу палестинці мають намір представити у Раді безпеки ООН проект резолюції, що міститиме вимогу до Ізраїлю протягом двох років припинити окупацію палестинських територій. Про це інформує агентство AFP із посиланням на представника Організації визволення Палестини.

Керівництво Ізраїлю цю заяву поки не коментувало. У неділю ізраїльський премʼєр Біньямін Нетаньягу зустрічається у Римі з державним секретарем США Джоном Керрі, щоб обговорити загострення ізраїльсько-палестинського конфлікту.

Палестинці прагнуть до створення незалежної держави на нині окупованих Ізраїлем Західному березі Йордану і в Смузі Гази зі столицею в Східному Єрусалимі. Ізраїль заявляє, що незалежну палестинську державну можна створити тільки шляхом мирних переговорів.

Крім того, Ізраїль захопив східну частину Єрусалима й оголосив про її анексію й заявляє, що нині Єрусалим неподільний як ізраїльська столиця. Світова спільнота не визнає цього кроку.

Необхідність створення незалежної держави палестинських арабів поруч із єврейською державою Генеральна асамблея ООН визначила ще у 1947 році, але ця держава так і не була створена. Незважаючи на це, палестинці у 1988 році односторонньо проголосили свою незалежність. Попри фактичну відсутність держави як такої, її відтоді визнали понад 130 країн.

XS
SM
MD
LG