Доступність посилання

ТОП новини

Україна та ЄБРР уклали угоду про кредит у 150 мільйонів євро на модернізацію ГТС


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

«Укртрансгаз» залучив у Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) 150 мільйонів євро на модернізацію газопроводу «Уренгой – Помари – Ужгород». Угоду про це між Україною та банком підписали глава МЗС Павло Клімкін і директор із питань енергетики ЄБРР Рікардо Пуліті.

«Це не лише проект модернізації газотранспортної інфраструктури, а можливість сприяти повній прозорості енергетичного сектору України загалом», – наголосив Пуліті, слова якого цитує прес-служба «Укртрансгазу».

За словами президента компанії «Укртрансгаз» Ігоря Прокопова, реалізація цього проекту не тільки дозволить підвищити надійність та енергоефективність газотранспортної системи, але й зміцнить енергетичний суверенітет України.

Раніше кредит у 150 мільйонів євро на цей проект виділив Європейський інвестиційний банк (ЄІБ). Угоду про це Арсеній Яценюк і президент ЄІБ Вернер Гоєр уклали 1 грудня в Києві.

У жовтні Кабмін дав розпорядження залучити у ЄІБ і ЄБРР кредитні кошти на модернізацію газопроводу «Уренгой – Помари – Ужгород».

Магістральний газопровід «Уренгой – Помари – Ужгород», введений в експлуатацію в 1984 році, є одним із основних трубопроводів для транзиту природного газу з Росії у країни Європи.

XS
SM
MD
LG