Доступність посилання

ТОП новини

Україна і ЄС підтверджують курс на безвізовий режим, засуджують дії Росії


©Shutterstock
©Shutterstock

Рада асоціації Україна – ЄС, яка почала роботу в понеділок, підтвердила рішучість обох сторін досягти безвізового режиму за умови, що будуть виконані умови добре організованого і контрольованого пересування осіб, мовиться, зокрема, у спільному прес-релізі про результати першого інавгураційного засідання ради, оприлюдненому на сайті Ради Європейського союзу.

Як мовиться в документі, сторони позитивно відзначили те, що Україна виконала умови першої фази плану дій для візової лібералізації і переходить до оцінки умов другої фази.

Крім того, серед багатьох пунктів документа є й те, що Євросоюз і Україна знову засудили незаконну анексію Криму Росією, яку вони ніколи не визнають, і постійну присутність на території України незаконних військ, найманців, озброєнь та військової техніки з Росії і введення все нових.

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні, зокрема, заявила на прес-конференції після засідання, що сподівається на схвалення нових санкцій Євросоюзу щодо Криму ще до засідання Європейської ради, запланованого на четвер.

Раніше в понеділок Рада Європейського союзу, яка збиралася цього дня у складі міністрів закордонних справ, підтвердила у принципі згоду з пропозицією Моґеріні накласти додаткові обмежувальні заходи Євросоюзу у відповідь на незаконну анексію Криму й Севастополя Росією. Нині, як мовиться в короткому повідомленні, з приводу цієї пропозиції відбуваються технічні обговорення.

XS
SM
MD
LG