Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко обговорив з Байденом механізми підтримки України


Віце-президент США Джозеф Байден і президент України Петро Порошенко
Віце-президент США Джозеф Байден і президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко обговорив з віце-президентом США Джозефом Байденом фінансові механізми підтримки України.
Про це повідомляє прес-служба українського президента.

«Джозеф Байден підтвердив наміри Сполучених Штатів надати Україні допомогу, а також готовність докладати зусилля для виділення коштів через Міжнародний валютний фонд», – мовиться в повідомленні.

Сторони також обговорили реалізацію мирного плану врегулювання на Донбасі, під час цього обговорення «президент Порошенко заручився подальшою підтримкою віце-президента Байдена» в цьому питанні.

Президент України також висловив сподівання, що найближчим часом ухвалений Конгресом США закон, раніше відомий як Акт на підтримку свободи України, буде підписаний президентом США Бараком Обамою.

Цей документ передбачає, з одного боку, що президент США має право надавати допомогу Україні оборонними озброєннями, такими, як, наприклад, протитанкова чи бронебійна зброя або протиартилерійські радари, безпілотні розвідувальні апарати, системи захищеного зв’язку тощо, а також військовим навчанням.

Передбачено також розширити невійськову допомогу Україні – на облаштування вимушених переселенців, на переорієнтацію експорту оборонних підприємств із Росії на інші ринки, – а також надати Україні термінову допомогу в галузі енергетики за нинішніх умов нестачі палива і електроенергії, серед того й для зменшення залежності України від імпорту енергоносіїв.

Спікер Палати представників Конгресу США Джон Бейнер 15 грудня закликав президента Барака Обаму негайно підписати закон про підтримку України.

XS
SM
MD
LG