Доступність посилання

ТОП новини

Країни Вишеградської групи розділили відповідальність за реформи в Україні


©Shutterstock
©Shutterstock

Кожна країна Вишеградської групи бере відповідальність за сприяння імплементації Угоди про асоціацію України і ЄС в двох-трьох важливих сферах. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на спільній прес-конференції з міністрами держав-членів цього об’єднання.

«З наступного року зустрічі у форматі Вишеградської групи та України стануть рутинними, але дуже продуктивними. Ми будемо працювати разом над дуже важливими справами», – наголосив очільник зовнішньополітичного відомства України.

За словами міністра закордонних справ Словаччини Мирослава Лайчака, «розподіл праці» у сфері підтримки впровадження реформ в Україні виглядатиме так: його країна відповідатиме за підтримки реформ в секторі енергетики та енергобезпеки; Польща допомагатиме провести Україні децентралізацію, Чехія підтримуватиме розвиток громадянського суспільства, медіа та освіти; Угорщина опікуватиметься економічною політикою, зокрема, політикою з підтримки малого й середнього бізнесу, а також сприятиме реалізації Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС.

«Однак ніхто не зробить реформи замість вас», – підсумував Лайчак.

Міністри закордонних справ Вишеградської групи наголосили на своїй усебічній підтримці України, але, за їхніми словами, коли йдеться про перетворення країни, «все в руках українців».

До Вишеградської групи входять Польща, Словаччина, Угорщина та Чехія.

XS
SM
MD
LG