Доступність посилання

ТОП новини

У світі наростає засудження кривавого нападу на школу в Пакистані


Із усього світу надходять сьогодні заяви з засудженням нападу ісламістів на школу в місті Пешаварі на північному заході країни, внаслідок якого загинула 141 людина, із яких 132 діти, і ще принаймні 120 були поранені.

Зокрема, генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун назвав напад жахливим і боягузливим вчинком.

Президент США Барак Обама засудив напад на школу як «гидкий» і, за повідомленням Білого дому, повторив, що США підтримують зусилля уряду Пакистану, спрямовані на боротьбу з екстремізмом і тероризмом.

У сусідньому Афганістані президент Ашраф Гані наголосив, що вбивство невинних дітей суперечить ученню ісламу.

Президент Франції Франсуа Олланд засудив «мерзенний» напад і пообіцяв підтримку владі Пакистану в її боротьбі проти тероризму.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр теж щонайрізкіше засудив напад.

Тим часом прем’єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф пообіцяв сьогодні продовжити операцію проти пакистанського угруповання «Талібан» у регіоні, де стався напад, «доки тероризм не буде викоренений».

Пакистанські силовики офіційно оголосили операцію в захопленій бойовиками школі після восьми годин протистояння. За їхніми словами, дев’ять нападників убиті.

Відповідальність за напад, у перебігу якого бойовики розстрілювали всіх, хто траплявся їм у класах, узяли на себе пакистанські таліби. Як заявив речник угруповання «Техрік-е Талібан Пакистан», це була помста за силову операцію пакистанських військових у регіоні, те ісламісти мають доволі сильні позиції.

Саме тому напад здійснили якраз на цю школу, якою керують військові, заявив речник талібів.

XS
SM
MD
LG