Доступність посилання

ТОП новини

Найбільші підприємства Дніпропетровщини зобов’яжуть заощаджувати електроенергію – ОДА


47 найбільших підприємств Дніпропетровщини укладуть меморандуми з ПАТ «Дніпрообленерго», щоб заощаджувати енергоресурси – доручення про це дав сьогодні заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадій Корбан.

За його словами, за цією домовленістю 47 промислових підприємств, найбільших споживачів електроенергії Дніпропетровщини, зобов’яжуться дотримуватися лімітів використання електроенергії, а «Дніпрообленерго» – своєчасно повідомляти про графіки аварійних відключень. Третьою стороною виступить облдержадміністрація, вона контролюватиме виконання зобов’язань сторонами.

Як сказав Корбан, кожен керівник підприємства особисто відповідає за недотримання лімітів споживання електрики, адже це може призвести до «ускладнення ситуації в енергетичній системі країни і як результат – вимкнення електроенергії жителям».

Водночас, як вважає посадовець, обленерго має контролювати процес постачання електрики й знеструмлювати ті підприємства, які не дотримуються лімітів.

Водночас у вівторок в компанії «Дніпрообленерго» повідомили, що за командою диспетчера національної енергетичної компанії «Укренерго» запровадили в повному обсязі графік аварійних відключень споживачів для зниження навантаження на мережі регіону. Відключення вже торкнулися як населення, так і промислових підприємств.

Раніше, щоб не допустити дисбалансу в енергетичній сфері, в Україні ввели графік обмеження потужностей підприємств. На Дніпропетровщині це торкнулось 47 найбільших підприємств, споживання електрики ними лімітуються у найважчі години – з 7.00 до 11.00 та з 16.00 до 23.00.

XS
SM
MD
LG