Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко сподівається перетворити Вишеградську «четвірку» на «п’ятірку»


(архівне фото)
(архівне фото)

Президент Петро Порошенко заявив сьогодні, що вірить: унаслідок активного реформування України Вишеградська «четвірка» зміниться на «п’ятірку».

Як сказав президент на зустрічі з делегацією країн Вишеградської групи, він переконаний, що така трансформація може стати реальністю, адже Україна готова продемонструвати результати у втіленні реформ. «Якщо нам вдасться створити належну атмосферу до саміту в Ризі (країн-учасниць програми ЄС «Східне партнерство» у травні наступного року – ред.), а саме: ми досягнемо певних успіхів в проведенні реформ, отримаємо безвізовий режим із ЄС та чітку перспективу членства в Європейському союзі, – це може дозволити об’єднання зусиль наших країн», – заявив він.

У відповідь представники країн Вишеградської групи висловили повну солідарність із Україною в захисті її територіальної цілісності і суверенітету та заявили про готовність долучитися до конкретних напрямків реформ в Україні, інформує прес-служба голови держави. Зокрема, повідомили вони, кожна країна Вишеградської групи візьме на себе певний напрямок реформ в Україні і сконцентрується на їхній реалізації.

Нині до неформального об’єднання середньоєвропейських країн, відомого як Вишеградська група, належать чотири країни: Польща, Чехія, Словаччина й Угорщина. У зустрічі з Петром Порошенком узяли участь віце-прем’єр-міністр, міністр закордонних справ Словаччини Мірослав Лайчак, міністри закордонних справ Польщі і Чехії Ґжеґож Схетина та Любомір Заоралек, а також заступник міністра закордонних справ Угорщини Ласло Сабо.

XS
SM
MD
LG