Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко й Моґеріні за мирне врегулювання на сході України за Мінськими угодами


(архівне фото)
(архівне фото)

Президент Петро Порошенко і верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні на зустрічі в Києві виступили сьогодні за те, що конфлікт у частині сходу України має бути подоланий тільки мирним шляхом і на ґрунті Мінських домовленостей.

Зокрема, Моґеріні заявила, що Європейський союз наполягатиме, щоб були виконані всі без винятку пункти Мінських домовленостей, бо саме так можна зберегти суверенітет і територіальну цілісність України. За її словами, Євросоюз залишиться на боці України й робитиме все, щоб ці домовленості були виконані.

Крім того, чільний представник ЄС пообіцяла Україні підтримку у здійсненні реформ.

Порошенко, зі свого боку, так само пообіцяв, що конфлікт буде вирішений мирно, на базі мирного плану президента України, який і став основою для Мінських домовленостей. Він теж наголосив, що його пріоритетом є збереження суверенітету і відновлення територіальної цілісності України, а виклики, що постали перед Україною, можна подолати спільними зусиллями.

Президент також підтвердив, що України продовжить здійснювати реформи, і висловив сподівання, що вже наступного тижня Верховна Рада підтримає ці реформи. За його словами, розв’язана нині проти України «гібридна війна» не зупинить реформ.

Верховний представник ЄС із закордонних справ, віце-президент Європейської комісії Федеріка Моґеріні перебуває сьогодні в Києві з візитом.

XS
SM
MD
LG