Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін пропонує скасувати податкову угоду з Кіпром


Кабінет міністрів України, архївне фото
Кабінет міністрів України, архївне фото

Уряд вносить до Верховної Ради України проект закону про денонсацію Конвенції між Україною і Республікою Кіпр. Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Тоді, коли в 2012 році ця конвенція підписувалася з Республікою Кіпр, вона сповідувала принцип захисту найбагатших верств населення, тому що в ній була передбачена нульова ставка оподаткування по реалізації будь-якого майна. Тобто через офшорні компанії продавалося майно і податки не платилися ні в Україні, ні в Республіці Кіпр», – сказав Яценюк.

За його словами, уряд невідкладно розпочне переговори з Кіпром щодо укладання нової угоди, яка відповідатиме європейським стандартам.

За оцінками Кабміну, зазначає Яценюк, внаслідок дії нульової ставки оподаткування операцій з купівлі-продажу майна, акцій та інших активів загальні суми втрат становлять близько 6 мільярдів гривень на рік.

Наразі законопроекту про денонсацію Конвенції між Україною і Республікою Кіпр на сайті Верховної Ради немає.

У липні 2013 року Верховна Рада ухвалила закон про ратифікацію конвенції між урядом України і урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи, а також протоколу до неї.

Конвенція та протокол, підписані 8 листопада 2012 року, спрямовані на створення ефективної двосторонньої договірно-правової бази для уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи.

XS
SM
MD
LG