Доступність посилання

ТОП новини

Польська Gas System і «Укртрансгаз» підписали договір про будівництво магістрального газопроводу


Газопровід, архівне фото
Газопровід, архівне фото

Представники компанії Gaz System, що управляє польською газотранспортною системою, і українського «Укртрансгазу» підписали угоду про взаємодію, зокрема, яка передбачає будівництво магістрального газопроводу-інтерконектора. Про це повідомляє прес-служба «Укртрансгазу».

Документ передбачає інтеграцію газотранспортних систем обох держав з метою збільшення обсягів імпорту газу в Україну з Європи через Польщу, а також забезпечення зберігання європейського газу в підземних сховищах газу України та його подачі споживачам в країнах Євросоюзу.

«Сьогоднішня подія відкриває нові можливості для розвитку вітчизняної газотранспортної системи та її інтеграції до європейського газового ринку», – зазначає президент компанії «Укртрансгаз» Ігор Прокопів.

У компанії зазначають, що на території України основним варіантом розширення визначено будівництво магістрального газопроводу-інтерконектора «Дроздовичі – Більче-Волиця» довжиною 110 км. Орієнтовна вартість будівництва магістрального газопроводу на території України складає 245 мільйонів доларів.

Раніше прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що у 2016 році є можливість ввести в експлуатацію додатковий газогін між Україною і Польщею. За словам Яценюка, будівництво додаткового газогону-інтерконектора між Україною і Польщею дозволить отримувати додаткові 80 мільйонів кубометрів газу на день і купувати весь необхідний газ у Євросоюзі.

XS
SM
MD
LG