Доступність посилання

ТОП новини

СБУ обіцяє розслідувати й довести до суду всі вчинені в Україні злочини російських військових і громадян


Усі злочини, які вчиняють російські військовослужбовці на території України, буде розслідувано та доведено до судових розглядів у національних і міжнародних інстанціях, заявила сьогодні речник Служби безпеки України Олена Гітлянська.

Зокрема, лише останнім часом оперативні групи контррозвідки в зоні антитерористичної операції затримали та передали слідчим органам понад десять громадян Росії, сказала вона на брифінгу.

Крім того, в результаті спецоперації контррозвідники СБУ затримали диверсійну групу, до складу якої входили громадяни Росії, що відбували покарання в одній із колоній Донецької області за тяжкі кримінальні злочини. Перед диверсантами було поставлено завдання збирати та передавати дані про дислокацію сил АТО, створювати інформаторські мережі із залученням місцевих жителів, викрадати українських військовослужбовців; під час обшуку в російських громадян вилучили підроблені документи й оформлені на їхні імена українські паспорти нового зразка, наводить слова речниці СБУ агентство «Інтерфакс-Україна».

Гітлянська також повідомила, що вчорая співробітники контррозвідки СБУ також затримали в Донецькій області громадянина Росії, жителя Москви, який незаконно перетнув державний кордон і прямував на підконтрольну бойовикам територію для організації незаконного ремонту вогнепальної зброї, яку використовують члени незаконних збройних формувань. Затриманий мав намір організувати на базі виробничих цехів однієї з місцевих виправних колоній виготовлення вибухових пристроїв і запчастин для зброї.

Росія заперечує участь у проросійському сепаратистському заколоті в частині сходу України своїх регулярних військ, про що заявляють і в Україні, і на Заході, але визнає наявність там своїх так званих «добровольців».

XS
SM
MD
LG