Доступність посилання

ТОП новини

Трьом затриманим прибічникам «ДНР» загрожує до 15 років за тероризм – прокуратура Дніпропетровщини


Трьох громадян України – прибічників угруповання «ДНР» – затримали за участь у терористичній організації та бойових діях проти України, повідомили сьогодні у прокуратурі Дніпропетровської області.

Прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, що його розпочали слідчі СБУ у Дніпропетровській області щодо цих громадян за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній організації).

Як поінформували у прокуратурі, уродженці Донецької області упродовж травня-грудня, перебуваючи на території Донецької області, «брали участь у злочинній діяльності терористичної організації «Донецька народна республіка», зокрема, у бойових діях проти Збройних сил України».

У ході обшуку в помешканні одного з громадян вилучили понад десяток гранат та 250 патронів.

Усіх трьох затримали та повідомили про підозру, їм загрожує позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років, зазначили в прокуратурі.

Унаслідок збройного сепаратистського заколоту на сході України, підтриманого Росією, частину території Донбасу захопили бойовики кількох незаконних збройних угруповань, із яких два найбільші, так звані «ДНР» і «ЛНР», Генпрокуратура України визнала терористичними організаціями.

XS
SM
MD
LG