Доступність посилання

ТОП новини

У Росії перед прес-конференцією Путіна зростають економічні показники


17 грудня обмінні пункти в Москві мали такий вигляд
17 грудня обмінні пункти в Москві мали такий вигляд

Російський фондовий ринок і національна валюта зростають за кілька годин перед початком об 11:00 за київським часом підсумкової прес-конференції президента Росії Володимира Путіна.

Станом на 9:48 за київським часом індекс РТС додає близько 6% і перебуває на рівні 760 пунктів. На піку свого падіння цього тижня цей індикатор доходив до 600 пунктів. Водночас говорити про повноцінне відновлення не доводиться – ще у листопаді індекс РТС був вищий за 1000 пунктів.

Другий день поспіль триває зміцнення рубля щодо провідних валют. За долар на біржі станом на 9:48 за Києвом дають менш як 59 рублів. У вівторок під час торгової сесії вартість американської валюти сягала 80 рублів.

Аналітики вважають, що посилення рубля пов’язане з інтервенціями російського Центробанку. 16 грудня регулятор витратив на підтримання курсу майже два мільярди доларів.

Сьогодні президент Росії дає підсумкову прес-конференцію. Путіну доведеться говорити про різке падіння курсу рубля на тлі побоювань з приводу стабільності російської економіки,ураженої здешевленням нафти і західними санкціями.

XS
SM
MD
LG