Доступність посилання

ТОП новини

Путін: економічне відновлення Росії неминуче


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що нинішні економічні проблеми його країни спровоковані переважно зовнішніми факторами, зокрема, світовими цінами на нафту.

Про це він заявив на своїй щорічній прес-конференції.

Путін висловив переконання у тому, що відновлення економіки Росії є неминучим. За його словами, на це може піти близько двох років.

Як заявив російський президент, уряд і центральний банк, які критикують за нездатність запобігти різкому зниженню курсу рубля, працювали разом «адекватно», але іноді трохи повільно реагували на фактори, що впливають на економіку.

За кілька годин до прес-конференції Путіна російський фондовий ринок і національна валюта продемонстрували зростання. Другий день поспіль триває зміцнення рубля щодо провідних валют. За долар на біржі станом на 9:48 за Києвом давали менш як 59 рублів. У вівторок під час торгової сесії вартість американської валюти сягала 80 рублів.

Аналітики вважають, що посилення рубля пов’язане з інтервенціями російського Центробанку. 16 грудня регулятор витратив на підтримання курсу майже два мільярди доларів.

XS
SM
MD
LG