Доступність посилання

ТОП новини

Путін не вважає, що нинішня економічна ситуація в Росії є розплатою за Крим


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Володимир Путін не вважає, що нинішня економічна ситуація є розплатою за анексію Криму. Про це він заявив на своїй щорічній прес-конференції.

«Це не розплата за Крим, це плата за наше бажання зберегти себе як націю, як цивілізацію, як державу», – зазначив він.

Крім того, Путін заявив, що нинішні економічні проблеми його країни спровоковані переважно зовнішніми факторами, зокрема, світовими цінами на нафту.

За кілька годин до прес-конференції Путіна російський фондовий ринок і національна валюта продемонстрували відносне зростання. Другий день поспіль триває деяке зміцнення рубля щодо провідних валют. За долар на біржі станом на 9:48 за Києвом давали менш як 59 рублів. У вівторок під час торгової сесії вартість американської валюти сягала 80 рублів.

Аналітики вважають, що посилення рубля пов’язане з інтервенціями російського Центробанку. 16 грудня регулятор витратив на підтримання курсу майже два мільярди доларів.

16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя відбувся так званий «референдум» про статус півострова, що стало приводом для Росії заявити про включення Криму до свого складу. Україна, Європейський союз та США не визнали це голосування і вважають, що Росія здійснила спробу анексувати Крим. Через такі дії щодо Росії застосували санкції. Причиною обвалу рубля також називали дію санкцій.

XS
SM
MD
LG