Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: Київ шукає гроші, щоб заплатити працівникам «Київпастрансу»


У Києві страйк трамвайників
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

Влада Києва робить все, щоб виплатити зарплату працівникам «Київпастрансу», яким затримують виплати через неперерахування урядом компенсацій за перевезення пільговиків, заявив мер Києва Віталій Кличко.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, для цього вже знайшли 27 мільйонів гривень.

За його словами,причиною затримок із виплатою зарплати співробітникам «Київпастрансу» стало неперерахування урядом компенсацій за перевезення пільговиків. Уряд компенсував лише 30% суми за пільгові перевезення. Загалом заборгованість на сьогодні становить 130 мільйонів гривень.

«Ми зараз робимо все, щоб знайти гроші, вже перерахували з міського бюджету 16 мільйонів, і найближчим часом перерахуємо ще 11 мільйонів. Я звертався, і ще звертатимуся до Кабміну, щоб нам повернули гроші, які вилучають з Києва. Ми повинні їх якомога швидше отримати, щоб виплатити зарплати», – заявив Кличко.

Мер розповів, що він спілкувався з представниками профспілок, і що тролейбусні й автобусні депо працюють. А з трамвайними депо тривають переговори, і найближчим часом трамваї мають вийти на лінії.

Сьогодні в Києві через не вирішене питання погашення заборгованості із зарплати КП «Київпастранс» на маршрути не виїхали трамваї трьох депо.

XS
SM
MD
LG