Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація в Пісках «відносно спокійна» – бійці «Дніпра1»


Бійці полку «Дніпро1» перепочивають на базі після передової і мріють про мирне майбутнє
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:57 0:00

Ситуація в селищі Піски під Донецьком, де пролягає лінія військового протистояння, наразі «відносно спокійна». Про це на своїй базі в секторі «Д» Радіо Свобода розповіли бійці добровольчого полку «Дніпро1».

За словами бійців, які повернулись з передової, попри запровадження «режиму тиші», обстріли позицій українських військових з боку супротивника повністю не припинились.

Як розповідають бійці, настрій в українських солдатів наразі бойовий, найважливіше для них зараз – моральна підтримка з тилу.

«На «передку» хлопці сподіваються на самих себе, вони укріплюють позиції, вчаться, набувають бойового досвіду. Важливого значення набуває кваліфікований командирський склад, котрий здатен не тільки віддавати накази, а й навчати хлопців. Основний контингент – це молоді хлопці, старше покоління навчає їх у побуті й окопі. Піднімають бойовий дух перемоги і те, що ті, хто в тилу, їх підтримують. Дуже важливого значення набуває думка суспільства: хлопцям дуже важливо знати, що мирне населення вболіває за них», – сказав Радіо Свобода командир роти полку «Дніпро1» Андрій Русол.

Водночас, за словами бійців, вони не сподіваються на ротацію напередодні новорічних свят і налаштовані рішуче: кажуть, що краще один Новий рік зустріти в польових умовах, аніж поступитися своєю землею.

Полк «Дніпро1» – добровольчий підрозділ патрульної служби міліції особливого призначення, створений у квітні 2014 року в структурі ГУ МВС України в Дніпропетровській області як батальйон «Дніпро1».

9 грудня в зоні АТО оголосили «режим тиші». Українські військові і проросійські сепаратисти стверджують, що перемир’я порушується, обстріли не припиняються.

XS
SM
MD
LG