Доступність посилання

ТОП новини

Санкції проти Росії почали діяти – Грібаускайте


Президент Литви Даля Грібаускайте
Президент Литви Даля Грібаускайте

Санкції Заходу проти Росії, запроваджені через її дії в Україні, почали діяти. Про це заявила президент Литви Даля Грібаускайте у четвер, 18 грудня, перед початком саміту ЄС у Брюсселі.

«Це було очікувано, що він шукатиме когось винного, але не себе. Думаю, що наші санкції почали працювати», – зазначила Грібаускайте, коментуючи заяву президента Росії Володимира Путіна, що Захід винен у економічних проблемах Росії.

18 грудня на своїй щорічній прес-конференції Володимир Путін заявив, що нинішні економічні проблеми його країни спровоковані переважно зовнішніми факторами, зокрема, світовими цінами на нафту.

За кілька годин до прес-конференції Путіна російський фондовий ринок і національна валюта продемонстрували зростання. Другий день поспіль триває зміцнення рубля щодо провідних валют. За долар на біржі станом на 9:48 за Києвом давали менш як 59 рублів. У вівторок під час торгової сесії вартість американської валюти сягала 80 рублів.

Аналітики вважають, що посилення рубля пов’язане з інтервенціями російського Центробанку. 16 грудня регулятор витратив на підтримання курсу майже два мільярди доларів.

Захід запровадив низку санкцій проти Росії через анексію Криму та її роль у дестабілізації ситуації на континентальній частині України.

XS
SM
MD
LG