Доступність посилання

ТОП новини

Телеканал «Україна» заявляє про перешкоджання діяльності журналістів на Донбасі


Вантажівка фонду Ріната Ахметова, архівне фото
Вантажівка фонду Ріната Ахметова, архівне фото

Телеканал «Україна» заявляє про перешкоджання професійній діяльності журналістів в Донецькій області. Про це йдеться у заяві телеканалу.

«Увечері у вівторок, 16 грудня бійці добровольчого батальйону «Дніпро-1» та «Правого сектору»перешкоджали роботі журналістів, які висвітлювали гуманітарний рейс Ріната Ахметова. Під час підготовки до зйомки в районі блокпоста до знімальної групи під’їхав автомобіль з озброєними бійцями «Правого сектору» з вимогою припинити зйомку, негайно від’їздити й не повертатися, інакше: «по знімальним групам, які супроводжують Гуманітарні рейси, буде відкриватися вогонь на ураження», – йдеться у заяві.

Такі дії представників батальйонів телеканал «Україна» розцінює, як умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

За фактом перешкоджання роботі журналістів телеканал «Україна» звернувся до правоохоронних органів, йдеться у заяві.

У прес-службі «Правого сектору» такі заяви телеканалу називали перебільшенням.

Телеканал «Україна» входить до складу «Медіа Група Україна», 100% статутного капіталу якої належить «Систем Кепітал Менеджмент». Власником холдингу СКМ є Рінат Ахметов.

Раніше у зв’язку з надходженням під виглядом «гуманітарних конвоїв» допомоги проросійським бойовикам16 грудня у «Правому секторі» прийняли рішення, що всі підрозділи добровольчого українського корпусу «Правий Сектор» розпочнуть перевірку вантажних перевезень на окуповану територію. Відповідно до наказу, бійці «Правого сектору» мають координувати свої дії з командирами інших добровольчих підрозділів, а саме «Дніпро», «Кривбас» та «Донбас».

Напередодні народний депутат від «Самопомочі», командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко заявив, що серед вантажів у затриманих понад 20 вантажівках із допомогою від Фонду Ріната Ахметова для жителів непідконтрольних владі України територій є речі для бойовиків. У СКМ це заперечують.

XS
SM
MD
LG