Доступність посилання

ТОП новини

Олланд: діалог із Путіним щодо України триватиме


Президент Франції Франсуа Олланд (ліворуч) і президент Росії Володимир Путін
Президент Франції Франсуа Олланд (ліворуч) і президент Росії Володимир Путін

Президент Франції Франсуа Олланд обіцяє продовження «найближчими днями» переговорів щодо врегулювання конфлікту на сході України в «нормандському форматі». Про це він заявив за підсумками саміту Євросоюзу в Брюсселі.

«Ми (Анґела Меркель і я) продовжимо говорити з президентом Путіним і президентом Порошенком. Це буде зроблено найближчим днями з урахуванням того, що відбудеться в неділю чи понеділок на засіданні контактної групи. Таким чином, ми хочемо домогтися прогресу швидко, до кінця року, щоб досягти точки, де всі положення мінських домовленостейбудуть застосовані», – наголосив Олланд.

Президент Франції додав, що для зміни режиму санкцій проти Росії «потрібно більше прогресу, зокрема звільнення ув’язнених, повага до демаркаційної лінії і відведення зброї».

Європейська рада (саміт Європейського союзу) попередила в четвер, що ЄС стежитиме за діями Росії щодо України і готовий вжити й нових заходів, якщо це буде потрібно.

У заяві про підсумки першого дня саміту нагадано, що становище на сході України далі викликає глибоке занепокоєння, а політика Євросоюзу щодо невизнання незаконної анексії Криму й Севастополя була далі посилена накладенням у четвер нових санкцій щодо Криму.

Євросоюз закликав активно й повністю виконувати Мінські домовленості всі сторони, включно з Росією.

Президенти України, Росії, Франції і канцлер Німеччини цього тижня разом обговорили телефоном становище в Україні й закликали виконувати Мінські домовленості, повідомили їхні прес-служби. Уперше в такому колі Порошенко, Путін, Олланд і Меркель зустрічалися на початку червня у Нормандії.

XS
SM
MD
LG