Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк доручив підготувати і забезпечити супровід гуманітарного вантажу для Донбасу


ілюстраційне фото
ілюстраційне фото

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив віце-прем’єр-міністру -міністру регіонального розвитку Геннадію Зубку підготувати черговий гуманітарний вантаж з метою доставки продуктів та предметів першої необхідності для мешканців територій, які тимчасово перебувають під контролем проросійських сепаратистів. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Яценюк також доручив Міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову забезпечити супровід і безпеку цього гуманітарного вантажу та гуманітарних вантажів від благодійних організацій України для мешканців тимчасово непідконтрольних територій.

У неділю, 14 грудня, бійці добровольчого батальйону «Дніпро-1» відмовилися пропускати 22 вантажних автомобілі фонду Ахметова в Донецьк. Після цього народний депутат від «Самопомочі», командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко заявив, що серед вантажів у затриманих понад 20 вантажівках із допомогою від Фонду Ріната Ахметова для жителів непідконтрольних владі України територій є речі для бойовиків. У СКМ ці заяви заперечують.

З квітня на території Донецької та Луганської областей проводиться антитерористична операція. Досі частину цих областей контролюютьпроросійські сепаратисти. У листопаді Кабмін затвердив перелік населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження.

XS
SM
MD
LG