Доступність посилання

ТОП новини

У полоні сепаратистів «ЛНР» залишаються двоє українських журналістів – спілка журналістів


Станом на 19 грудня у полоні сепаратистів угруповання «ЛНР» залишаються двоє українських журналістів: Сергій Сакадинський та Роман Черемський. Про це Радіо Свобода повідомив перший секретар Національної спілки журналістів Сергій Томіленко.

«Ще минулого тижня у полоні залишалося вісім українських журналістів, яких утримували бойовики так званих «ЛНР» та «ДНР», але після консультацій координаторів місії ОБСЄ з російськими партнерами вдалося звільнити шістьох журналістів з полону», – зазначив Томіленко.

За його словами, Черемського та Сакадинського утримують бойовики угруповання «ЛНР». Перший секретар НСЖУ зазначив, що переговори щодо звільнення журналістів тривають.

Головний редактор луганського інтернет-видання «Політика 2.0» Сергій Сакадинський не виходив на зв’язок із 28 липня. Журналісти Роман Черемський (часопис «Український простір», Харків), за останніми даними, утримувався у в’язниці так званої військової комендатури «ЛНР» у місті Ровеньки.

Напередодні голова об’єднаного координаційного центру звільнення заручників при Міністерстві оборони України Юрій Тандіт повідомив, що станом на 8 грудня у полоні у бойовиків на Донбасі залишаються 684 заручники, 181 з них – військові.

XS
SM
MD
LG