Доступність посилання

ТОП новини

Росія пообіцяла США і Канаді «заходи у відповідь»


З огляду на нові санкції США і Канади Росія має намір розробити «заходи у відповідь». Про це йдеться у коментарі офіційного представника МЗС Росії Олександра Лукашевича, оприлюдненому на сайті відомства.

«Радимо Вашингтону й Оттаві все-таки замислитися про наслідки таких дій. А ми візьмемося за напрацювання заходів у відповідь», – заявив Лукашевич.

Він також зазначив, що «адекватність ініціаторів таких рішень викликає сумніви» і додав, що Крим – «споконвічна і невідʼємна частина Росії». Коментуючи санкції, що стосуються лідерів бойовиків угруповань «ДНР» і «ЛНР», у російському МЗС звинуватили Захід у «незацікавленості у врегулювання конфлікту на південному сході України».

Напередодні США і Канада ухвалили нові обмежувальні заходи через агресію Росії проти України. Так, у Вашингтоні запровадили нові обмеження щодо експорту товарів, технологій та послуг у Криму і розширили санкційний список фізичних осіб, до яких додалися зокрема лідери проросійських бойовиків на Донбасі. Нові санкції Канади включають додаткові обмеження на експорт технологій, що використовуються у нафтовій і газовій промисловості.

XS
SM
MD
LG