Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко дякує Лукашенку за підтримку цілісності України


Лукашенко: Якщо від Білорусі щось потрібно, ви тільки скажіть – за добу все зробимо
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:40 0:00

Лукашенко: Якщо від Білорусі щось потрібно, ви тільки скажіть – за добу все зробимо (відео)

Президент України Петро Порошенко подякував своєму білоруському колезі Олександрові Лукашенку за підтримку територіальної цілісності України, а також за невизнання «фейкових виборів 2 листопада». Про це у своєму Twitter повідомив речник українського президента Святослав Цеголко.

Переговори президентів відбуваються в закритому режимі, пресу на них не запрошували.

Як повідомляє офіційний сайт президента України, світова дипломатія визнала мінський формат переговорів, меморандум та протокол, підписані в столиці Білорусі.

«Весь світ сьогодні говорить про те, що вони сьогодні є основою мирного плану президента Порошенка і основою мирного процесу в Україні. Вони визнані ООН, Європейським Союзом, країнами G-20. Фактично, вони сьогодні є безальтернативною моделлю деескалації ситуації на частині території Донецької і Луганської областей», – наголосив Петро Порошенко.

Глава держави також висловив сподівання, що мінські зустрічі та їх інтенсивність вдасться відновити.

Президент Білорусі відзначив зростання товарообігу з Україною, незважаючи на складну ситуацію на Донбасі. Олександр Лукашенко також підкреслив, що Білорусь завжди була на боці миру в Україні і готова й надалі сприяти проведенню мирних перемовин, в яких Мінськ виступатиме нейтральним майданчиком. «Я щиро хочу, щоб в Україні був мир, і все було добре», - сказав президент Білорусі.

2 листопада угруповання «ДНР» та «ЛНР» провели на контрольованих ними частинах території сходу України так звані «вибори», які не визнала жодна країна світу. Росія на початку листопада у заяві свого МЗС обмежилася закликом «поважати волевиявлення жителів південного сходу» навіть без вказівки на країну, про «південний схід» якої йдеться.

17 грудня Петро Порошенко повідомив, що наступне засідання тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі може відбутися у Мінську в неділю, 21 грудня.

Водночас, як повідомляла прес-служба українського президента 20 грудня, в суботній розмові з канцлером Німеччини Анґелою Меркель «Петро Порошенко висловив сподівання, що всі сторони мирного врегулювання докладуть зусиль для того, щоб зустріч тристоронньої контактної групи відбулася найближчим часом». Конкретних дат Порошенко цього разу не називав.

XS
SM
MD
LG