Доступність посилання

ТОП новини

Колони з гуманітарною допомогою Донбасу більше не пропускатимуть територією Дніпропетровщини


Колони з гуманітарною допомогою, зокрема від фонду Ріната Ахметова, для окупованого Донбасу більше не будуть пропускати територією Дніпропетровської області. Таке рішення в неділю було ухвалене на нараді в ГУ МВС України в області, яка відбулась за участі керівництва міліції, представників ОБСЄ, полку «Дніпро-1», батальйонів «Донбас» та «Кривбас».

Як повідомили Радіо Свобода в прес-службі полку «Дніпро-1», на нараді було ухвалено рішення більше не пропускати з території Дніпропетровщини жодні гуманітарні вантажі на території, які не контролює українська влада. Заборона діятиме до того часу, поки не буде забезпечений контроль з боку міжнародних організацій, не виконуватимуться норми українського та міжнародного права щодо доправлення гуманітарної допомоги.

Тиждень тому, 14 грудня, бійці добровольчого батальйону «Дніпро-1» відмовилися пропускати 22 вантажних автомобілі фонду Ахметова в Донецьк. Пізніше народний депутат від «Самопомочі» Семен Семенченко заявив, що серед вантажів у затриманих понад 20 вантажівках із допомогою від Фонду Ріната Ахметова для жителів непідконтрольних владі України територій є речі для бойовиків. У фонді ці заяви заперечують.

XS
SM
MD
LG