Доступність посилання

ТОП новини

Хет-трик Валі Семеренко


Валя Семеренко в олімпійському Сочі (архівне фото)
Валя Семеренко в олімпійському Сочі (архівне фото)

Перший триместр біатлонного сезону лідер української жіночої збірної Валя Семеренко завершує на другій позиції в загальному заліку Кубка світу. Попереду лише Кайса Макаряйнен, якій немає рівних за швидкістю – шанси у конкуренток з’являються лише тоді, коли прудконога фінка занадто багато хибить на стрільбі.

У неділю Валя Семеренко стала п’ятою в гонці з масовим стартом, яка завершила жіночу програму змагань на третьому етапі Кубка світу з біатлону в словенській Поклюці. Піднятися вище лідерові «синьо-жовтих» завадила неідеальна стрільба (одна незакрита мішень з 20) і посередня порівняно з конкурентками швидкість.

Перемогла недосяжна Макаряйнен, якій два промахи не завадили випередити на останньому колі французьку снайперку Анес Бескон. Третьою стала Надія Скардіно, яка підсолодила білоруським шанувальникам біатлону розчарування від невдачі лідера команди – Дарії Домрачевої. Головна конкурентка Валі Семеренко у боротьбі за другу позицію в загальному заліку зіштовхнулася на виході з першого вогневого рубежу з іншою біатлоністкою, впала, пошкодила зброю і не змогла далі змагатися.

Для Семеренко п’яте місце в мас-старті стало третім поспіль високим результатом у Поклюці. Раніше вона стала бронзовою призеркою у спринті і гонці переслідування.

У гонці переслідування Валі довелося доводити право на місце в трійці найкращих (слідом за Домрачевою та Макаряйнен) у контактній боротьбі з італійкою Доротеєю Вірер.

«Я не була здивована тим, що Вірер наздогнала мене на останньому колі. Це спорт, а Вірер спортсменка високого класу і може боротися на фініші», – сказала після змагання Семеренко.

Та наздогнати – це ще не випередити. Саме фінішні метри дистанції в обох останніх контактних гонках Валя у безпосередній боротьбі провела краще за Вірер.

А в перший змагальний день у Поклюці Валя Семеренко стала бронзовою призеркою в спринтерській гонці. Українка закрила всі 10 мішеней на двох вогневих рубежах. Випередити її в четвер змогли тільки італійка Доротея Вірер і чешка Ґабріела Соукалова, яка виграла гонку вперше у сезоні.

Наступного разу провідні біатлоністи планети зберуться на початку січня в німецькому Обергофі, який прийматиме четвертий етап Кубка світу.

Футбольний антракт

Коли біатлонні вболівальники менш як місяць насолоджуються стартами своїх улюбленців і сподіваються на продовження насолоди в січні, то у прихильників футболу настала двомісячна «дієта». Провідні українські клуби завершили першу частину сезону виступами на міжнародній арені і на завершення дізналися про своїх наступних опонентів.

Дніпропетровський «Дніпро», який став учасником 1/16 фіналу Ліги Європи в останній момент і не без допомоги фортуни, отримав у суперники лідера грецького футболу, 41-разового чемпіона Греції – пірейський «Олімпіакос». У ХХІ столітті цей клуб не ставав переможцем національної першості лише двічі – у 2004 і 2010 роках. Перший поєдинок «Дніпро» проведе в Україні 19 лютого, на виїзді команда Маркевича зіграє 26 лютого.

Динамівці позмагаються за вихід до 1/8 фіналу з французьким «Генгамом». На відміну від дніпропетровців, кияни перший матч проведуть на виїзді.

Найскладніший суперник буде у донецького «Шахтаря». Зважаючи на друге підсумкове місце гірників у груповому турнірі Ліги чемпіонів, опонент в 1/8 фіналу і не міг бути легким. Та жереб обрав найважчого – мюнхенську «Баварію», яка нині штампує перемоги в бундеслізі. За 17 турів ця команда має 14 перемог і лише три нічиї, відрив від найближчого переслідувача складає вже 11 очок, а це ж лише перше коло фінішувало... Що ж, тим цікавішими будуть зустрічі, які відбудуться 17 лютого в Україні і 11 березня в Німеччині.

  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG