Доступність посилання

ТОП новини

Умиротворення ніколи не працювало для Путіна – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Політика умиротворення ніколи не працювала для президента Росії Володимира Путіна і ніколи не спрацює, заявляє прем’єр України Арсеній Яценюк. Про це він заявив в інтерв’ю німецькому виданню Spiegel, яке цитує урядовий сайт.

«Моя мета – не новий наступ на російських солдатів, а зупинити Росію від подальшої агресії. Справа в тому, що ЄС завжди грає за правилами. Путін завжди грає з правилами. Спочатку всі думали, що після анексії Криму хижак вгамується. Але він продовжував, підтримуючи так званих сепаратистів на східній Україні. Коли ми почали антитерористичну операцію, Путін послав регулярні війська», – сказав Яценюк.

За словами прем’єра, військове вирішення конфлікту було б не найкращим. Водночас він наголосив, що постачання летальної зброї є надзвичайно важливим для України.

Голова українського уряду відзначив, що Захід робить усе, що може, щоб допомогти Україні. «Для Заходу простір для маневру проти Путіна обмежений. Позитивно, що Сполучені Штати і Європейський союз демонструють єдність. Путін не очікував цього. Він думав, що він може розділити ЄС, але сталося навпаки: ЄС ввів санкції і навіть посилив їх. Звичайно, нам потрібно більше фінансової і військової допомоги, постачання летальної зброї є надзвичайно важливим для нас», – наголосив Яценюк.

США, Євросоюз й інші країни запровадили проти Росії санкції через анексію Криму і роль Москви в ескалації конфлікту на сході України. Внаслідок цих санкцій, а також значного падіння цін на основні продукти експорту – нафту і газ – Росія зазнає відчутних втрат, її валюта девальвує, економіка входить у рецесію.

Москва не визнає причетності до конфлікту в Україні і заявляє, що не постачає зброї бойовикам на Донбасі.

XS
SM
MD
LG