Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго планує оприлюднити графіки відімкнень електроенергії наступного тижня


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України разом з обленерго, Держенергонаглядом та облдержадміністраціями працює над графіками віялових відімкнень електроенергії. Вже наступного тижня міністерство готове оприлюднити ці графіки. Про це заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Олександр Светелік.

«Ми все відпрацюємо, і на цьому тижні ви вже чітко дізнаєтеся про наші графіки віялових відімкнень. Я готовий з вами зустрітися і доповісти, в який час будуть відключення по кожній області», – зазначив він.

Светелік нагадав, що всі види графіків, у тому числі графіки аварійних відключень, складаються електропередавальними організаціями і узгоджуються з місцевими органами виконавчої влади.

За його словами, уряд доручив впорядкувати відімкнення, щоб громадяни всіх регіонів України були в рівних умовах. Крім того, також поставлено завдання зменшити освітлення реклами, вулиць, державних установ.

Брак газу і зупинка шахт через військові дії на Донбасі призвели до дефіциту електроенергії.

Від початку грудня компанія «Укренерго» почала застосувала графіки аварійних відімкнень електрики у зв’язку з дисбалансом потужності в об’єднаній енергосистемі України.

Крім того, Кабмін дозволив Міненерго тимчасовий імпорт електроенергії з «суміжних країн» із метою уникнення «віялових» відімкнень електроенергії. Крім того, 19 грудня прем’єр-міністр повідомив, уряд ухвалив рішення «дозволити будь-якій компанії, яка працює на ринку електроенергетики, напряму закуповувати електричну енергію по імпорту».

XS
SM
MD
LG