Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко анонсує переговори щодо Донбасу у «нормандському форматі»


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що сьогодні увечері відбудеться телефонна конференція щодо ситуації на Донбасі в нормандському форматі.

«О 17.00 в нас відбудеться розмова з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером, о 18.00 відбудеться телефонна конференція в нормандському форматі за участю канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда, президента Росії та вашого покірного слуги», – заявив він, виступаючи з нагоди Дня дипломатичного працівника в Києві.

Водночас помічник президента Росії Юрій Ушаков повідомив, що Володимир Путін проведе телефонні переговори з лідерами України, Німеччини та Франції пізніше 22 грудня, щоб обговорити зусилля щодо припинення конфлікту на Донбасі.

Востаннє переговори у цьому форматі відбулись 17 грудня. Після цього президент України Петро Порошенко повідомив, що наступне засідання тристоронньої контактної групи може відбутися в Мінську в неділю, 21 грудня.

19 грудня відбулась скайп-конференція учасників контактної тристоронньої групи. Проте дату зустрічі групи щодо урегулювання ситуації на Донбасі тоді не узгодили. Водночас сепаратисти очікують, що зустріч учасників контактної групи в Мінську пройде до Нового року або раніше.

Засідання тристоронньої контактної групи, учасниками якої є представники України, ОБСЄ та сепаратистів, було заплановане і на попередній тиждень, але не відбулося. Під час попередніх зустрічей групи також були присутні представники Росії, однак Москва заявляє, що не є учасником мінських переговорів.

XS
SM
MD
LG