Доступність посилання

ТОП новини

Тристороння контактна група зустрінеться у середу та п’ятницю – Порошенко


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Зустріч тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі має відбутися у середу та п’ятницю. Про це повідомив президент України Петро Порошенко у понеділок, 22 грудня, за результатами телефонних переговорів у «нормандському форматі».

«Під час розмови у «нормандському форматі» домовилися про зустріч тристоронньої контактної групи у Мінську у середу і у п’ятницю цього тижня», – зазначив Порошенко на своїй сторінці Twitter.

22 грудня відбулася телефонна конференція щодо ситуації на Донбасі у «нормандському форматі» за участю канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда, президентів Росії Володимира Путіна та України Петра Порошенка.

Востаннє переговори у цьому форматі відбулись 17 грудня. Після цього президент України Петро Порошенко повідомив, що наступне засідання тристоронньої контактної групи може відбутися в Мінську в неділю, 21 грудня.

19 грудня відбулась скайп-конференція учасників контактної тристоронньої групи. Проте дату зустрічі групи щодо урегулювання ситуації на Донбасі тоді не узгодили. Водночас сепаратисти очікують, що зустріч учасників контактної групи в Мінську пройде до Нового року або раніше.

Засідання тристоронньої контактної групи, учасниками якої є представники України, ОБСЄ та сепаратистів, було заплановане і на попередній тиждень, але не відбулося. Під час попередніх зустрічей групи також були присутні представники Росії, однак Москва заявляє, що не є учасником мінських переговорів.

XS
SM
MD
LG