Доступність посилання

ТОП новини

США і Україна поглиблюють співпрацю в галузі кібербезпеки


Президенти України і США, Петро Порошенко (ліворуч) і Барак Обама. Архівне фото
Президенти України і США, Петро Порошенко (ліворуч) і Барак Обама. Архівне фото

На підпис президентові Бараку Обамі надійшов законопроект HR4681, який має відношення до України і до Росії.

Законопроект конгресмена-республіканця від штату Мічиган Майкла Роджерса передбачає посилення співпраці адміністрації США з Україною в сфері кібербезпеки.

Статтею 312 законопроекту передбачається налагодження широкої взаємодії з кібербезпеки та розслідування кіберзлочинів між США та Україною. В рамках цієї системи «Україні буде запропонована система екстрадиції кіберзлочинців з України до США», Сполучені Штати спробують переконати Україну активніше переслідувати кіберзлочинців, у тому числі поза країною, спільно з США та іншими союзниками.

При цьому передбачається відправка співробітників американських спецслужб із боротьби з кіберзлочинністю в Україну для допомоги в розслідуванні кіберзлочинів.

Також цей законопроект вимагає від посольства США в Москві замінити всіх громадян Росії, які працюють на керівних посадах, на громадян США та посилити міру щодо захисту інформації в дипломатичних представництвах в країнах, що межують з Росією.

Очікується, що президент Обама цей законопроект підпише до кінця року.

В інтерв'ю CNN, яке вийшло в ефір у неділю, Барак Обама заявив, що Путін виявився поганим гросмейстером, а США діяли правильно, проявляючи жорстку і послідовну політику по відношенню до тих, хто порушує міжнародні закони.

«Багато говорили, який Путін гросмейстер, всіх перехитрив, і Обаму перехитрив, а зараз він опинився на чолі колапсу російської валюти і сильної економічної кризи, – сказав Барак Обама в ексклюзивному інтерв'ю.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG