Доступність посилання

ТОП новини

БПП вимагає розглядати бюджет і супровідні документи за повною процедурою


Фракція «Блок Петра Порошенка» наполягає на ухваленні парламентом проекту державного бюджету на 2015 рік і супровідних документів за повною процедурою.

«Вперше за останні роки необхідно йти за повною процедурою розгляду і самого закону про державний бюджет, і всіх законопроектів, які повинні передувати його затвердженню», – заявив голова фракції Юрій Луценко.

За його словами, сьогодні зміни до Бюджетного і Податкового кодексів не ухвалюватимуться.

«Я сьогодні не прогнозую рішень про прийняття кодексів у першому читанні. Я думаю, що сьогодні нам представлять бюджет. І це нормально», – сказав Луценко.

Він заявив, що його фракція і коаліція в цілому «візьме тайм-аут до завтра з тим, щоб визначитися з підтримкою-непідтримкою двох кодексів та 46 законів».

«Уряд вніс закон про бюджет о 6-й ранку, а 46 законів, які мають передувати його прийняттю, не бачив ще ніхто. Податковий кодекс також внесено близько 9-ї ранку. Тому у нас зараз немає позиції, яка може бути публічною. Ці документи потрібно вивчити», – сказав лідер фракції.

За його словами, народні депутати на ранковому засіданні будуть розглядати інші законопроекти, зокрема, про національну безпеку і відмову від позаблокового статусу країни.

Під час пленарного засідання Луценко закликав продовжувати роботу над законопроектом про державний бюджет на 2015 рік і законопроектами, які його супроводжують, і шукати компроміс.

Уряд України вночі у вівторок вніс до парламенту поправки до Податкового, Бюджетного й Митного кодексів і створений на них проект закону «Про держбюджет» на 2015 рік.

Представлення проекту бюджету заплановане на 12:30 сьогодні.

XS
SM
MD
LG