Доступність посилання

ТОП новини

У МВС заявляють, що справу щодо банку Олександра Януковича не закривали


У Міністерстві внутрішніх справ заявляють, що кримінальну справу щодо банку «Розвитку» Олександра Януковича не закривали, слідство проводять Головне слідче управління МВС, ГПУ і СБУ. Про це йдеться у повідомленні відомства.

«Генеральною прокуратурою України відкрито кримінальне провадження за підозрою в ухиленні від податків в розмірі як мінімум 10 мільйонів гривень. Женевська прокуратура (Швейцарія) завела справу про відмивання грошей проти колишнього президента України Віктора Януковича і його сина Олександра ще 28 лютого 2014 року. У квітні СБУ оголосила Олександра Януковича в розшук», – йдеться у повідомленні.

У МВС нагадують, що Олександра Януковича підозрюють у скоєні злочину передбаченого частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу України – службове підроблення, підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів, що спричинило тяжкі наслідки.

Водночас в ході розслідування епізоду про примус працівників державних установ переходити на обслуговування в «Всеукраїнський Банк Розвитку» слідство не отримало відповідної заяви потерпілого. Тому слідчий Шевченківського райуправління МВС прийняв попереднє рішення про закриття цього провадження. Наразі щодо співробітників цього райуправління проводиться службова перевірка.

Слідство у справі щодо «Всеукраїнського банку Розвитку» проводиться Головним слідчим управлінням МВС.

Раніше ЗМІ повідомили про закриття відповідної справи проти банку сина колишнього президента Віктора Януковича Олександра. Про це заявив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін, посилаючись на відповідь міністра Арсена Авакова.

За його словами, старший слідчий слідчого відділу Шевченківського райуправління встановив «відсутність в діянні складу кримінального правопорушення».

XS
SM
MD
LG