Доступність посилання

ТОП новини

Обама вітає рішення Sony Pictures дозволити показ комедії «Інтерв’ю»


Жінка фотографує постер фільму «Інтерв’ю»
Жінка фотографує постер фільму «Інтерв’ю»

Президент США Барак Обама вітає рішення компанії Sony Pictures Entertainment випустити на екрани комедію «Інтерв’ю». Про це у вівторок, 23 грудня, повідомив речник Білого дому Ерік Шульц.

«Президент висловив чітку позицію, що ми є країною, яка вірить у свободу висловлювать і у право художніх висловів. Рішення компанії Sony та кінотеатрів дозволить людям зробити їхній вибір щодо фільму. Але ми вітаємо таке рішення», – зазначив Шульц.

У вівторок компанія Sony Pictures Entertainment дозволила показ комедії «Інтерв’ю» 25 грудня. Це сталося менш ніж за тиждень після зняття запланованого фільму з прокату після кібератаки на сайти компанії, у чому США звинуватили Північну Корею.

Міністерство закордонних справ Північної Кореї запропонувало США провести спільне розслідування справи про кібернапад на кінокомпанію Sony Pictures Entertainment. Згідно з заявою відомства, КНДР знає як довести, що вона не причетна до цього інциденту.

Перед цим Федеральне бюро розслідувань США звинуватило Північну Корею у вторгненні у приватний інтернет-простір, у результаті чого відбулося порушення електронної пошти компанії Sony Pictures Entertainment і були знищені комп’ютерні дані.

Комедія про змову з метою вбивства лідера Північної Кореї Кім Чен Уна викликала обурення у КНДР і погрози зірвати прем’єру кінокартини у країнах Заходу. Після кібератак прем’єра фільму була скасована.

Президент США Барак Обама заявив із приводу цього інциденту, що його країна належним чином відреагує на те, що сталося.

XS
SM
MD
LG